Wednesday, 20 March 2013

Anwar, Mahathir, Najib dan Bursa



Bursa Malaysia dan Pemecatan Anwar Ibrahim (2 September 1998)..




Lebih jelas menggunakan candlestick chart pada daily time frame..





Najib Razak dan Bursa Malaysia...





Sebahagian huraian tentang carta-carta di atas.. klik di SINI..


11 comments:

  1. Terbaik la.... Tun Mahathir telah memecat Menteri Kewangan terburuk Malaysia. Kini pembangkang mahu memilih Menteri Kewangan terburuk Malaysia ni sebagai calon PM mereka pula. Moga tidak menjadi kenyataan.

    ReplyDelete
  2. terbaik...

    tak kan fakta ni pun UMNO boleh manipulate... tapi kalau otak dah kena racun, hati dah hitam... apa kebaikan pun tak kan dipandang..

    ReplyDelete
  3. muahhahaha bg la link sumber chart nie..... kang nanti xpasal2 ade org kata chart buat sendiri...

    ReplyDelete
  4. Sapa2 yg biasa dgn bursa malaysia mesti ada data ni. kena ada software dan ada data feed yg biasanya kena subscribe.

    Anyway, kt sini bleh dpt tgk chart yg sama secara percuma tp x detail mcm kt atas: http://finance.yahoo.com/q/bc?s=%5EKLSE&t=my&l=off&z=l&q=l&c=

    kalau ada software, bleh download data percuma kat sini: http://www.klse.info/downloads.

    ReplyDelete
  5. korek habis dulu...pastu cakap orang lain salah. bila dah dapat formula dari sorang tu... pecat... last yang punya nama aku...

    sapi punya susu lembu punya nama.

    kah...kah...kah...

    ReplyDelete
  6. ok bro noted...tqvm...
    ini macamla....senang nk mempromo dan membahan org blah sinun....

    ReplyDelete
  7. mohon pautkan link kami www.mukapetang.com. terima kasih tuan

    ReplyDelete
  8. blog tuan sdh dipautkan diblog PT..pautkan juga blog perigitimur.blogspot,com diblog tuan....

    ReplyDelete
  9. market di manipulate pada 1992/93... bermula dengan union paper... idris hydrolic yang dah jadi kertas belacan touch $8... itu jam, team wawasan powerful.... pink form di beri kepada orang2 dia.... kaya raya... sekarang ? tycoon jadian tersebut, udah semput... mungkin, tak berkat kut...
    1997/98... perancangan rapi.... serangan bath, kemudian ringgit... baru stockmarket... shortselling, kaya raya juga... siapa ?'
    ini pengalaman sebenar

    ReplyDelete
  10. ya, otai2 umno time tu semua taw psl ni. pink form menjadi senjata. ramai kroni dia jd overnite millionaires. tu jugak sbb yg dia tak ngam dgn rafidah. sbb rafidah jaga miti. ipo ni d bwh miti. last2 dia letak zaharah sulaiman utk jatuhkn rafidah.

    yg taasub sgt dgn dia skrg ni baru sehari dua kenal politik. tu yg senang terpesona tu.

    ReplyDelete
  11. betul kenyataan tuan... mereka bukan tidak tahu menilai antara baik dan tidak... penghalang untuk memilih yang baik adalah ketaksuban hati mereka...

    ReplyDelete

There was an error in this gadget